Future Leaders on kesävaihto-ohjelma suomalaisille ja amerikkalaisille lukiolaisille. He keskittyvät aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen, vierailevat mielenkiintoisissa kohteissa ja asuvat paikallisissa perheissä. Tällä sivulla nuoret kirjoittavat yhteistä blogia vaihtokokemuksistaan Washington DC:ssä ja Helsingissä.

FLosallistujat

Jos olet kiinnostunut Future Leaders -ohjelmasta, katso lisätietoja lukio-osiosta:


Future Leaders -blogi

Suomalaiset ja amerikkalaiset lukiolaiset jakavat kokemuksiaan kesävaihdosta Washington DC:n ja Helsingin alueella.
13.6.2017 15.31

Future Leaders -kesävaihtarit tapasivat toisensa

Future leaders -ohjelmaan valitut suomalaisnuoret saapuivat Opetushallituksen tiloissa järjestettyyn orientaatiopäivään perjantaina 19.5.2017. Tilaisuuden tarkoituksena oli valmistella heitä kesäkuun lopussa alkavaan kuusi viikkoa kestävään vaihtojaksoon Yhdysvalloissa. Vastavuoroisesti Yhdysvalloista on valittu 15 nuorta, jotka tulevat myöhemmin kesällä saman pituiselle vaihtojaksolle Suomeen. 
tutustumisleikki_web
Eri puolelta Suomea kotoisin olevat nuoret tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa lähtövalmennuksessa. Erilaisten tutustumisleikkien siivittämänä he pääsivät tutustumaan toisiinsa paremmin, ja yhteisiä kiinnostuksenkohteita löytyi paljon. Nuoret pääsivät myös kuulemaan eri kansainvälistymismahdollisuuksista tulevaisuuttaan silmällä pitäen. Lisäksi Yhdysvalloista kotoisin oleva vaihto-opiskelija oli kertomassa yliopisto-opiskelusta kotimaassaan. 

Fulbright Suomi -säätiön edustaja oli kertomassa heidän toiminnastaan ja stipendeistä, joiden avulla Yhdysvalloissa opiskelua voisi tulevaisuudessa rahoittaa. Tilaisuus jatkui lounaan jälkeen Yhdysvaltain suurlähetystössä.
esittelyt

Orientaatiotilaisuudessa nuoret osoittivat, että he ovat todella ansainneet paikkansa vaihto-ohjelmassa. He antoivat itsestään ulospäinsuuntautuneen ja valppaan kuvan, ja kyseisistä ominaisuuksista on heille varmasti hyötyä uuteen ympäristöön sopeutuessa. Matkaan lähtevät nuoret pystyvät varmasti hyödyntämään aikansa Yhdysvalloissa mitä parhaiten!

Tulevien viikkojen aikana julkaisemme Maailmalle.netin blogissa nuorten kirjoittamia tekstejä heidän kokemuksistaan Yhdysvalloissa. Myöhemmin julkaisemme myös amerikkalaisnuorten kirjoittamia tekstejä heidän vaihtoajastaan Suomessa. Odotammekin jo innolla, että pääsemme kuulemaan heidän kokemuksistaan!

Teksti: Hanna Peurala
Kuvat: Heli Salonen


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja