Future Leaders on kesävaihto-ohjelma suomalaisille ja amerikkalaisille lukiolaisille. He keskittyvät aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen, vierailevat mielenkiintoisissa kohteissa ja asuvat paikallisissa perheissä. Tällä sivulla nuoret kirjoittavat yhteistä blogia vaihtokokemuksistaan Washington DC:ssä ja Helsingissä.

FLosallistujat

Jos olet kiinnostunut Future Leaders -ohjelmasta, katso lisätietoja lukio-osiosta:


Future Leaders -blogi

Suomalaiset ja amerikkalaiset lukiolaiset jakavat kokemuksiaan kesävaihdosta Washington DC:n ja Helsingin alueella.
6.7.2017 11.51

Elämää toisella puolella maailmaa (Camilla)

14. tapahtumarikas päivä on parhaillaan käynnissä Yhdysvalloissa. Koneen laskeutumisen jälkeen ei montaa tylsää hetkeä ole kerennyt tulla. Ensimmäiset päivät menivät tutustuessa uuteen (ja ihanaan) perheeseen ja naapurustoon.

Camilla1

 Viikonloppuna pääsinkin jo tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriin oikein rytinällä, sillä osallistuin WMZQ festiin, joka on kantrimusiikin festivaali Bristowissa. Parkkipaikka oli täynnä lava-autoja ja jokaisella vastaantulijalla oli jalassa cowboy-bootsit. Tunnelma oli katossa ja hauskaa oli. Amerikka-meininki jatkui sunnuntaina; ensin stipendiaateille järjestetty tervetulojuhla täytti tarjoiluillaan mahat ja myöhemmin illalla naapurustossa järjestettiin block party, eli kortteli suljetaan ja naapurit kokoontuivat pihalle grillaamaan, syömään ja juttelemaan.

Camilla2

Ensimmäinen viikko piti sisällään muun muassa vierailun Suomen suurlähetystöön, Voice of America- ja American University kiertueen. Muiden stipendiaattien kanssa ollaan ystävystytty ja yhdessä ollaan keretty jo tekemään vaikka mitä, kuten moikkaamassa pandoja eläintarhassa ja ostoskeskuksissa tuhlaamassa rahaa. Yksi tähänastisista lempipaikoistani on ollut Marylandin pääkaupunki Annapolis. Perjantaina ajoimme perheen voimin Annapoliksen satamaan ja vietimme päivän kiertäen kaupunkia. Lyhyen ja sateisen veneajelun jälkeen suuntasimme syömään paikallista herkkua eli rapuja.

Camilla5

Maanantai aloittikin 4th of July viikon, jota olin odottanutkin innolla. Naapurustot täyttyivät pikkuhiljaa lipuista ja sinivalkopunaisista koristeista. Itse itsenäisyyspäivä alkoi lounaalla ja siitä suuntasimme siskon kanssa uima-altaalle. Kuuden jälkeen lähdimme kohti National Mall -aluetta. Ruuhka ja parkkipaikkojen vähäisyys selvisikin hyvin nopeasti kun kävelimme kohti Washington Monumentia. Mall oli Capitolilta asti aivan täynnä ihmismassaa. Ihmistungoksen läpi päästyämme löysimme kuitenkin loistavat paikat ilotulituksien katsomiseen aivan monumentin juurelta. Ilotulitteet alkoivat 9.09 ja kestivät niin kauan että kädet ehtivät puutua kuvaamisesta. 4th of July oli kyllä päivä, joka ei varmasti unohdu.

Camilla3

Ennen koneen ääreen istumista olimme oikeutettuja käymään vierailulla Valkoisessa talossa. Turvatoimien jälkeen kierros alkoi itäsiivestä ja jatkui takauloskäynnille asti. Rakennus oli kyllä kaunis ja historia näkyi lattiasta kattoon. Kierros tuntui olevan hyvin nopeasti ohi, joten päätimme Sara ja Iiriksen kanssa suunnata Washington-hotellin näköala kerrokseen. Muutaman mutkan kautta pääsimme perille ja maisemat olivat kyllä portaiden ylös ja alas ramppaamisen arvoiset.

Camilla4

Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet mahtavaa aikaa, ja innolla odotan mitä tuleva kuukausi tuo tullessaan. Isäntäperhe on jo kuin oikea perhe ja hekin sanovat että on kuin olisin asunut heillä aina. Kaupunki ja ympäristö alkavat selkeytyä ja liikkuminen paikasta toiseen on helpompaa joka päivä, kunhan vielä ilmastoon tottuisi. Ihmeteltävää riittää ja halu saada uusia kokemuksia kasvaa hetki hetkeltä. Kaikki siis hyvin maailman toisella puolella.

Teksti ja kuvat: Camilla


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi